Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας Πολυκατοικία Τσιμισκή 86 Πολυκατοικία Τσιμισκή 86 - Εσωτερικό Προηγούμενη Φωτογραφία Επόμενη Φωτογραφία
Κλείσιμο
Αρχική Οι ευεργέτες Το ίδρυμα Έργα Ανακοινώσεις Επικοινωνία

Ανακοινώσεις

30.11.2022

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου, σε συνεννόηση με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου, σε εφαρμογή του άρθρου 4 του Οργανισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του, αποφάσισε ομόφωνα, να διαθέσει το ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.500.000,00€) για τη χρηματοδότηση των παρακάτω τεσσάρων κοινωφελών έργων στη Σιάτιστα:

 1. Ανάπλαση βόρειας εισόδου Σιάτιστας (800.000,00€)
 2. Ανάπλαση νότιας εισόδου Σιάτιστας (800.000,00€)
 3. Ανάπλαση πλατείας εμπορίου Σιάτιστας (400.000,00€)
 4. Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Σιάτιστας (500.000,00€)

Τα έργα θα εκτελεστούν με βάση οικονομοτεχνικές μελέτες του Δήμου Βοΐου, συνολικής δαπάνης τεσσάρων εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ (4.900.000,00€), ο οποίος θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό από τα έσοδα του.


23.11.2022

ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό, υπογράφηκε στις 22.11.2022 σύμβαση για την εκτέλεση του έργου 'Επισκευής, Συντήρησης και Θερμομόνωσης της στέγης του Κουκουλίδειου Πνευματικού Κέντρου Σιάτιστας', ιδιοκτησίας του ιδρύματος, με την ανάδοχο εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΡ. ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΟΕ.

Ο προϋπολογισμός τους έργου ανέρχεται στο ποσό των 44.717,51€ με το ΦΠΑ, και θα χρηματοδοτηθεί εξ'ολοκλήρου από τα έσοδα του Ιδρύματος που προορίζονται για κοινωφελή έργα στην Σιάτιστα.


18.5.2022

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έπειτα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδη, κατά την 19.4.2022, ελήφθη η αρ. 22/2022 απόφαση έγκρισης των όρων διακήρυξης εκμίσθωσης ενός διαμερίσματος 2ου ορόφου δεξία της κλίμακος στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή 86, με Μητροπολίτου Ιωσήφ γωνία.

Δείτε απόσπασμα του πρακτικού εδώ.


23.6.2021

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου και της αναδόχου εταιρείας ΑΦΟΙ ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΟΕ, σύμβαση εκτέλεσης των εργασιών αντικατάστασης κουφωμάτων του ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Σιάτιστας.

Το έργο θα εκτελεστεί ύστερα από έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Κοζάνης, με στόχο να εξασφαλιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και η ασφάλειά του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 57.568,09€ πλέον ΦΠΑ.


17.2.2021

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Στη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας κα Μουστάκα Βάια παραδόθηκαν σήμερα, ως δωρεά του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου:

 1. Μία συσκευή αποστείρωσης αέρα
 2. Εξακόσιες (600) μάσκες υψηλής προστασίας τύπου FFP2 και
 3. Τριακόσιες (300) χειρουργικές μπλούζες μιας χρήσης

Το Ίδρυμα σε θέματα υγείας, στέκεται πάντα αρωγός και προσφέρει ό,τι είναι δυνατόν για την ποιότητα υγείας των κατοίκων της Σιάτιστας και της περιοχής της.


3.8.2020

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδη, εκτίθεται σε εκμίσθωση με υποβολή προσφορών, διαμέρισμα-επαγγελματική στέγη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο 2ο τυπικό όροφο της οικοδομής και επί της διασταυρώσεως των οδών Τσιμισκή αρ. 86 και Μητρ. Ιωσήφ γωνία, εμβαδού 137.33 τμ, αριστερά της κλίμακος, για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.

Δείτε αναλυτικά τους όρους εδώ.


7.3.2019

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και στην υπεύθυνη συντονίστρια ιατρό κα Μουστάκα Βάια, παραδόθηκαν σήμερα δυο (2) φορητοί υπολογιστές (λαπτοπ), δυο (2) σταθεροί υπολογιστές και πέντε (5) εκτυπωτές, δωρέα του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΟΥ, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του, και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας.

Το ποσό της δωρεάς ανέρχεται σε 3.354,89€.

Το Ίδρυμα εχει συνεισφέρει και κατά το παρελθόν στις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, και έχει σκοπό να συνδράμει στις ανάγκες κάθε κοινωνικού φορέα που εχει σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης της Σιάτιστας.


11.2.2019

ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ WC ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Στο γραφείο του Δημάρχου στο Τσιστοπούλειο Διοικητήριο Σιάτιστας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Ιδρύματος Μιχαήλ & Aλεξάνδρας Κουκουλίδου και του Δημάρχου Βοΐου κ. Λαμπρόπουλου, προγραμματική σύμβαση, για το έργο 'Επισκευή & Ανακαίνιση των Χώρων των WC του 2ου Δημοτικού Δημοτικού Σχολείο Σιάτιστας', προϋπολογισμού 42.000€.

Το έργο θα εκτελεστεί με μέριμνα του Δήμου Βοΐου και η χρηματοδότηση του θα γίνει απο του πόρους του Ιδρύματος, που προορίζονται για κοινωφελής σκοπούς στη Σιάτιστα.


14.5.2018

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου, Προέδρου του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου, μεγάλων Ευεργετών της πόλης της Σιάτιστας, και των Άννα Κοσμίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικού και Γεωργίου Θεοφυλογιαννάκου, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού η σύμβαση της εργασίας σύνταξης μελέτης του έργου 'Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής από την πλατεία Τρία Πηγάδια έως την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στη Σιάτιστα'.

Η αμοιβή της εργασίας σύνταξης μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 16.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και θα καλυφθεί απο τα έσοδα που προορίζονται για κοινωφελής σκοπούς στην πόλη της Σιάτιστας. Η επίβλεψη και η θεώρηση της μελέτης θα γίνει σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, απο το Δήμο Βοΐου.


4.5.2018

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλου και του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου, προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών 'Συντήρηση, ανακαίνιση και βελτίωση πάρκων και παιδικών χαρών στην Σιάτιστα' συνολικού προϋπολογισμού 176.083,63€.

Η δαπάνη των εργασιών αυτών θα καλυφθεί απο τα έσοδα του Ιδρύματος Κουκουλίδου που προορίζονται για την εκτέλεση κοινωφελών σκοπών στην Σιάτιστα. Τα πάρκα στα οποία θα γίνουν οι εργασίες είναι τα εξής:

 1. Πάρκο πλατείας Νίκης (Μπάρα)
 2. Παιδική χαρά Πάρκου Αγίου Ιωάννη (δίπλα στον 4ο Νηπιαγωγείο)
 3. Παιδική χαρά Κουκουλιδείου Νηπιαγωγείου (δίπλα στο 3ο Νηπιαγωγείο)
 4. Πάρκο-παιδική χαρά Αγίου Νικολάου (Γεράνεια)

10.12.2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΔΩΡΕΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Σήμερα, ημέρα Κυριακή, μετά την Θεία Λειτουργία, αγιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Παύλο, το αυτοκίνητο, δωρεά του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου για τις ανάγκες των κοινωνικών συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης.


4.11.2017

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Η Φιλαρμονική έλαμψε με την παρουσία και τις νέες στολές της, δωρεά του Ιδρύματος Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου, στην παρέλαση για την εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.κ.Παυλόπουλου.
Η δωρεά ύψους 19.003,40€ περιελάμβανε τα εξής:

 1. Σαράντα (40) στολές (χιτώνιο και παντελόνι) σετ
 2. Σαράντα (40) πηλίκια
 3. Σαράντα (40) υποκάμισα
 4. Δεκαπέντε (15) μπερέδες
 5. Σαράντα (40) ζώνες
 6. Σαράντα (40) θήκες υποκαμίσου για τις επωμίδες/ζεύγος
 7. Σαράντα (40) σήματα θέσεων με λογότυπο και
 8. Δύο (2) φωριαμούς

12.10.2017

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΛΟΦΟ ΚΑΠΙΤΣΙΝΗ

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου 'Βελτίωση οδού με τσιμεντόστρωση από επαρχιακή οδό έως λόφο Καπιτσίνη', μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου και του αναδόχου του έργου κ. Γεωργίου Γιαννουλούδη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η βελτίωση της αγροτικής οδού που ξεκινάει από την επαρχιακή οδό Σιάτιστας – Εράτυρας και καταλήγει στην κορυφή του λόφου Καπιτσίνη (Καστράκι- Γκραντίστι), όπου υπάρχει το μνημείο της μάχης απελευθέρωσης της πόλης της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου 1912. Η εν λόγω οδός εξυπηρετεί και την πρόσβαση στο χώρο του παλαιού πεδίου βολής του στρατού, καθώς και σε ικανό αριθμό αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Ίδρυμα Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου.